Friday, December 31, 2010

Final day of 2010


It has been such a wonderful year for me

I conquered Mt Kinabalu. 


I ran 20 races including 2 Half Marathon. 


I received my confirmation


I found an opportunity


 I Thank you Allah for most this amazing year.
Goodbye 2010





Today is our Anniversary horray!!!


We're 1. Sangat cepat dah setahun. Rasa macam baru jer start berlari. Yeap, Malakoff ialah Larian Anniversary The Running Sister. Ingat lagi betapa sengsaranya nak menghabiskan 7k tahun lepas. Siap masa mula-mula depa announce route 6k jadi 7k rasa nak menangis dah. U can view the post here.
 
We're  back this year and running the 12k route, giler kan? Oh yer tapi Miss E tak lari due to her knee injury (still kena rest lagi) but datang jugak celebrate. No cake but Tau Foo Fah. Tau foo fah is the signature dish for this event and we loving it sooooo much! 

Event inilah kami decide untuk berlari balik secara serius. 10 tahun lepas pun kami pernah lari 10k kat PJ Half Marathon sebab tujuannya nak amik goodies jer. This year dapat medal babe wehoooooooo! The official result  ialah;

Rank Category: 109
Rank Gender:170
Rank Overall: 1007
GunTime: 1:22:20.5
ChipTime: 1:21:23.1

hurm not bad kan? Boleh improve lagi ni, boleh dijadikan target for 2011. Nasiblah masa berlari tak hangat. Redup jer. Kalau tak, kompem tak terdaki bukit bukau tu. This is the last race for 2010. Such an amazing running year to me.  From a-lazy-big-fat-i-hate-running to i'm-still-gems-but-i-ran-Half Marathon race, that is HUGE! So Goodbye 2010 and Hello to many more races to come in 2011. Till my next post, toodles!

 



It's our Anniversary!




Must have Tau Foo Fah.. yummeh


The so casual Miss E

Mahirah : The one who introduced me to Chap Ayam

2009 - certificate


2010 - Finisher Medal

Wednesday, December 29, 2010

Aini, welcome to Singapore!

 

Oh ini perempuan akhirnya sudah menjejakkan kaki ke Singapore :D  i never been to Singapore. Read: NEVER! kalau singgah Changi Airport sebab transit nak ke Kuching. tak kira kan? haha Jadi memang excited sangatlah nak g sana. Ye lah nak pergi o-ber-see, sape tak excited kan? but anyway, tujuan utama ke Singapore kali ni bukan untuk holiday jer. Actually  i'm on a mission to finish my second Half Marathon@Standard Chartered Singapore Marathon 2010 (SCSM'10) and this is my first international race. Of courselah nervous!

One thing  i love about Singapore is the transportation system. Efficient.  As we all know, Singapore has been well-known as a FINE city... jadi nak buat apa-apa kena beringat sikit sampaikan nak campak cawan air kat water station pun seram, takut kena saman wahahahah. Nak cerita banyak-banyak pun cerita dah lama haha. so enjoy the pics ok :)



race pack collection center

this is our lucky number
 
Malaysians Runners

yeayyy, I'm in Singapore babeh




The Route


Siapa kata route Singapore flat??? Tipu!!!

Dari sepatutnya merasa gugup akibat tak cukup mileage dan training untuk race ini, but deep inside my heart i'm so excited knowing the fact that we're gonna run dalam Universal Studio. Yeayyy! The only category yang dapat lari dalam Universal Studio. Double yeayyyyy!!!! Start lari dekat Sentosa - lalu segala beaches memang Awesome! Dah masuk dalam US, daripada sepatutnya berlari, berhenti, terpegun then i took out my BB and started to pose with the mascots haha. Langsung tak rasa penat kat dalam ni... Kalau suruh lari lagi dalam ni pun sanggup babe. Tak pernah rasa seronok sangat berlari! Rugi sape yang lari Full haha.  Ini antara gambar yang menarik...


hoyeahh dah sampai

Puss in Boots


Mr Penguin


Gloria

Tapi kat dalam tu jelah yang best. Keluar US, dibaginya lari dalam Car Park, pheuwww tak bernafas den. Keluar Sentosa lagi sengsara. We have to run on the expressway, many uphill climbs masa nak crossed highway bridges and weathernya sangat-sangatlah PANAS! At KM10, untuk pertama kalinya dalam sejarah larian mengambil GU-gel sebab lapar giler. Nasiblah boleh telan Triberry ni. Makan satu, lagi 12 sumbat dalam pouch bag wahaaahaaahaaa. Terkembong-kembong pinggang aku berlari dengan GU-gel. Menyesal tak bawa bag besar berlari 'wink'.

My first ever Gu-gel (kes lapar sangat!)

Nak menghabiskan 4km terakhir tu memang seksa sebab panas sangat. Memang tahap dah berjalan dah pun. Lega giler bila dah nampak finishing gantry. Abis jer, collect medal terus g cari tempat berteduh untuk rehat. Sengal satu kaki. Dah rehat sikit-sikit, pusing Padang. Meriahnya kat sini ala-ala Sure Heboh gitu plus banyak free goodies jugak. Yang best ada sesi bergambar dengan mascot lagi. Oh ini tidak boleh dilepaskan haha.


miss GU-Gel :)
i did it!

oh man, the weather is scorching hot. see my lengan dah terbakar!

akibat terkinja-kinja dalam US 3:10:51 it is for my second HM




The after race photo : Mr Woody

Shrek n Fiona

Seriously????? i need a new Touch!

Padang yang meriah

The last to leave Padang

Half Marathoners yang kewl :)

Chap Ayam Runners

All in all, I had so much fun running the race. Memang seronok. Hopefully next year FM pulak lari dalam US. Did i just said FM??? ngeeeee, we'll see lah  yer ;) Oklah, till my next post, toodles!
The after race effect- jalan pun terbalik ^-^


'brush brush'

fuhhh nasib tak berkulapuk lagi. i know, i know it's been 3 weeks and  i've not done any update since before i left for SCSM. Busy it is. yeap,  the very-very lameeeeeeeeeeeeee excuse but believe me,  you have no idea how kelam kabut i am right now and i didn't even have time to hit the gym and  sudah gomoks balik eeeeee tak syioks langsung.  New year is just around the corner and  i'm gonna make sure before new year i settle all the hutang post. While waiting, enjoy this video yee. Adoii, kemaruk korea dah datang balik....



  video
 credit: Dambisonify

Friday, December 3, 2010

one more day left....

for my second Half Marathon * gulp gulp gulp *. This is my first international race  and yang menariknya, this is my first visit to Singapore. I've never been to Singapore  (sekali pun tak pernah) and I'm so freaking excited about it :)  About the race,  I'll be running together with 15, 000 runners (HM Category) from all around the globe. 15k  runners! No joke babe. Tapi bila baca ini, terus senyum melebar sampai ke telinga,

....Half marathon runners will start their run on Sentosa Bridge and can expect to be taken through Southeast Asia’s first and only Universal Studios theme park at Resorts World Sentosa, where they might be greeted by Shrek, Po (from Kung Fu Panda) and other well-known animated characters. This is the first marathon to take place within the newly opened Universal Studios Singapore...

15,000 dalam Universal Studios. Agak gigil  jugak tapi cayalah, bila lagi nak masuk free. Nanti bila balik orang tanya, 'dah masuk US? Jawabnya 'DAH  hahaha. Gang, kalau sampai sudah kamu tak jumpa diriku di garisan penamat, u know excatly kat mana i berada kan ;p I'm gonna enjoy this race and hopefully boleh dapat good timing dari yang lepas.  So people wish me luck ya. Till my next post, toodles :)


SINGAPORE HERE I COME

image from merlion



Thursday, December 2, 2010

Another drama by Miss E

credit: Cham

Last Sunday, we ran 'CICM Responsible Care Run 2010' . The last race for the month of November. Oh and the race was held  at Bukit Jalil. Remember this? Oh yes ... the same demonic hills minus the Bukit Jalil Park jer. Kalau lari jugak dalam BJP tu kompem terbalik haha. Memang tak boleh terima ada 2 WS jer, dan first WS tu air dah habis langsung. Aduiii perit btol nak tunggu second WS.  Ini akibat dah terlambat sampai dan terlupa nak minum air sebelum mula. Kalau kat 2nd WS air habis jugak, confirm berhenti kedai mamak beli teh ais hehe. Tapi nasib baik ada lagi air kat second WS :)

Me and Miss E, we ran together for the first 1km until eventually i moved ahead. Bila pusing Miss E bagi sign 'pergi dulu, i ikut sat lagi'. So berlarilah si kakak sorang-sorang sampai ke penghujung. Lepas ambil goodie bag, tetiba nampak figure yang memang sangat dikenali. Guess who??? yeah tepat sekali MISS E. Ya ampun, serious aku tak percaya macam mana ini minah boleh sampai dulu. Sepanjang lari memang yakin tiada acara pintas memintas yang dilakukan oleh Miss E.


Miss-Drama


Me: "Eh aunty, apsal lu boleh sampai dulu?, Naik marshall punya bike ker?"
Miss E:  " Kaki wa memang dah tak boleh blah dah, sakit giler, pastu tengok orang macam dah tak ramai yang berjalan ni so wa pun apa lagi, naik tu lah" (Sambil tersengih-sengih kambing)
Me: "Tulah apa?"
Miss E: "Tu" while pointing to this..


Wa sudah tak tahan... gelak giler wey. Apahal kau ni dik, teruk sangat ke sakitnya sampai naik ambulance ni? Memang Big-L ar kali ni. Cerita 7 keturunan tak habis. Yang tak syioksnya, ambulance turunkan dia dekat tempat orang nak habiskan run. So dia kunun-kunun nak habiskan larian jugak, sekali bila dah habis orang bagi goodie bag juga. Dah orang bagi, amik jelah kan. Wahaaa, senang hati minah ni. Wa memang sampai sekarang tak puas hati dia kunun-kunun habiskan larian dengan jayanya. Well, tulah kisah Miss Drama kita, one after another. Muka amik gambar fresh je, takde peluh langsung *sigh*.


Miss E's BFF for the day

this is our ops my hard-earned medal

with Eileen n crew

Sakit-sakit pun nak lompat gak tu
my first attemp lompat - buruk pun buruklah wey ;)

Lepas amik medal bagai, aktiviti 'cam-whor**ng* seperti biasa. Sempat register for TIBI Run 2010. Next, lepak-lepak ngan geng CAR. Gossip-gossip sambil tunggu lucky draw. Manalah nak tahu kut-kut nombor ada 'ong' ke kan? 

 
Register TIBI Run 2010
Gambar lagi

Gang CAR

Ayam Dara Gang

us with celebrity runner Uncle Yim Kain Pelikat. berdesup ooo dia ni ;)

Selesai sesi bergambar-gambar, tunggu lucky draw hurm haremmmm satu pun tak kena jadi marilah kita balik. Perut pun dah lapar balik, time for Berjaya's Wonton Mee Kicap. Perghhh, memang terbaik. Oh yer terlupa, untuk 10k race ni saya berjaya tamatkan in 1hr 15mins, Rank: 67. Hurm bolehlah ditambah baik.  Until my next post, toodles :)


Miss E yang jalan senget

 
design by suckmylolly.com