Monday, May 17, 2010

NB15 2010

Facts:

1. My very first 15k, the longest run I've ever done.

2. I heart the race's vest and bib.

3. I hate hills. I hate hills to bits. Furthermore this race was indeed my first Double Hills. Now I know why those experienced runners kept referring DH as killer hills. It kills me. Literally. Good enough they made us ran reverse DH eventho it doesn't offer much help to a virgin DH and 15K like me. Giler capek macam nak pengsan!



4. Just after 12k, my tummy-ache strikes like nobody business. Ya ampun even it's only 3km away, tapi Running + Tummy-ache equals to 3km of misery. Sakit bangat sampai rasa cold sweats pun dah keluar sekali. Ish kalau jalan lagi lambat sampai so I kept on running (seriously slow macam siput) and finally, I crossed the finish line with great relief and the good news was, I made it within the qualifying time. Horray!!!


Pic courtesy http://run2chuah.multiply.com/. Thanks Chuah.This is about 500m to the finish line & man, I look like a miserable lass kan? Hahahaha


5. Unofficial results:

Wristwatch; 1 hr 48mins
PACM: 1 hr 47 mins 43 secs

Ranking (unofficial):

Category: 84
Gender: 142
Overall: 805

ermmmm, boleh tahan jugak kan? ;)

6. I was still experiencing major fatigue and don't blame me on being so sluggish today. Bukan saja-saja yer cehhh mengalahkan orang lari full marathon je hahaha pastu kejadian lapar berpanjangan menyebabkan aktiviti makan tidak berhenti, memang mcm tu ker?

7. Need to undergo intensive training programme to improve my performance. Do you have any useful tips you want to share? I'll be most grateful. All in all, it was a great experience. I'm just so proud of myself :)

p/s: Will upload the NB15 piccas later ya. Toddles!

Friday, May 14, 2010

Jacob's Walk of Life



Oh yes, Jacob's Walk of Life (JWOL) is back. I remembered Hawa and crew went to this event last year (read this) and they had a blast. Jadinya, tanpa melengahkan masa I've already registered myself and the rest of Pak Abu's clan for this year JWOL.


Called my mom this morning and told her how excited I'm to bring her to this event. Below is the short conversation between Mom and her beautiful daughter,

Mak: "Apa Kak Long, jalan? Awak nak suruh mak jalan?"

Beautiful Girl: "Mak, jalan jer, tak kena lari langsung"

Hahaha, that is my mom being her yang memang sangat tak rajin untuk beriadah, tapi bersemangat nak panjat Gunung Kinabalu, oh yes btol, my mom nak mendaki Gunung Kinabalu June nanti (memang anaknya yg dah berdebar2 bangat bila maknya bersemangat, siapalah yang takkan nervous kan, bukan rendah Mt. KK tu). Lain pulak dengan Abah, setiap hari kalau tak Qigong (ch'i-kung) dia akan berjogging atau paling-paling tidak pergi berkelah. So nanti kita tgklah apa kesudahan JWOL ni yer. So people, if you're interested please register here. Hurry up, slots a limited. C ya!

Thursday, May 13, 2010

Amphipod

Parcel arrived safely. What's in it? Amphipod's running accesories yaw! Got myself not 1 but 4 Amphipod's stuff yang kununnya nak pakai untuk lain-lain acara, hehe. Yelah sangat tu. So ini antara gadgetnya,


1. Amphipod Airflow Endurance Running Pack





2. Amphipod Micropack Landsport



Image from: http://www.amphipod.com


Semua review yang saya baca mengatakan product ini sangat menarik dan berbaloi untuk dilaburkan (oh yes, I'm officially broke btw!) maka sangat teruja untuk memakai gadget (gadget ke?) ini secepat mungkin. Believe it or not, I've already made a list for the next purchase hahaha So what's next? Asics shoes, any hydration pack such as Amphipod Full-Tilt Velocity, Inov8 Race Elite 3 WaterBottle Pack or GoLite HydroSprint Women's Pack perhaps ;-)

p/s: 15k in 3 days. I will definitely need all the luck in the world for this upcoming run ppl.

Sunday, May 9, 2010

Happy Mother's Day

Mom,



credit to: glittergraphicsnow


I love you with all my heart. mmuuahh mmuahhh

Saturday, May 8, 2010

Currently I'm listening to


Mizz Nina ft Colby O' Donis : What You Waiting For


video
Video's source: Youtube MeliczyBaba

Sunday, May 2, 2010

Larian Bersama Bomba 2010

We almost missed the run, as none of us hear the wake-up call alarm! Bersiap sepantas kilat and off we go to Dataran Merdeka. Lucky enuff, still ada parking yang dekat dengan reporting depot. If not, nak pusing-pusing cari parking satu kerjalah pulak. Masa sampai dah nampak all the pelari-tegar were already got themselves warm up for the race and me.... adoii, kasut pun belum pakai, bib belum disematkan di vest apatah lagi nak warm-up. I'm freaking out. Seriously, nervous! Reason being, I haven't been running/training since ENR, eh ada, tapi memang sangat sikit CAR's family run & Runners Malaysia Breakfast Run (will blog about it later). Then, kejadian makan tak tentu arah memang berleluasa hence badan memang gends-overload. Akibatnya, perasaanku memang kurang enak untuk acara kali ini.

Deposited my bag, then serahkan reporting card to FTAAA's officer, maka menunggulah kami, sekawanan pelari dalam kandangnya. Bunyi buruk giler kan? Tepat 7.30am, the horn blows and we are off. I was doing great for the first 5km, suddenly saya berasa sangat dahaga dan penat. Penat bangat! Tiba-tiba nampak water station kat depan, terus grab a cup and berhenti untuk minum, i repeat 'berhenti' dalam 15 seconds untuk menggambarkan betapa capeknya saya. Hohoho tak pernah dalam sejarah saya berhenti untuk minum air dan yang ini memang tak boleh tahan. Though i stopped for only 15sec, tapi sudah cukup untuk menyebabkan tak boleh berlari langsung selepas itu.

Selepas minum, menyambung larian di Jalan Duta. The course agak berbukit and panas. It's only 8.00am tapi the heat macam dah 12pm. Terik bangat. Thank God masih boleh berlari tapi seriously perlahan. Runners continue to pass me. I was told there were more than 1000 runners for my category and only 100 medals up for grab. Makanya, my only wish is to complete the run in qualifying time without any injury. Medal? Kalau ada rezeki, adalah. Sepanjang Jalan Duta ke Jalan Parlimen memang pace larian super-slow. Ya ampun, rasanya jauh benar 10k ni, pancit tahap gaban. Padanlah muka sendiri, sape suruh tak training kan?

I finally made it to the finish in 71 minutes and guess what??? Saya berjaya dapat tempat ke 54. wehoooooo, berjaya berada dalam Top 100 dan dapat medal jugak. Seronok bangat yaw!!! Plus this is my first medal yang ada engraved '54th' on it. Lesson learned, running without training is not a smart move. Now I remember, I have 2 weeks left before my first 15k. Kena mulakan gerak gempur serta-merta ni. Ohh man, sempat ke? We'll see...

CAR's Team
(Thanks Mr Ramlan)

Bomba's mascot


Miss So-Gems


Fit n Pretty
(photo ripped from Mr Ramlan)


Everywhere

Sunny Day


p/s: walaupun pulang badan berbelang tapi kami dapat 24 botol air mineral 500l :)

 
design by suckmylolly.com