Sunday, June 10, 2012

Debs 8th Marathon: The 'Top 6' Edition ;p

Hi peeps,

Now we're in the second half of 2012 and i'm such a bummer (still) on keeping this blog up-to-date. I need a serious help here. I mean it, Seriously! Ok mari sambung cerita.....

yeay!!! (credit: Rozmi)
2 weeks ago, I ran my 8th Marathon, 6th Hatyai International Marathon. Berkenaan Hatyai Marathon, it was a very well organised event. So far pengalaman berlari di Thailand semuanya best.  Water station setiap 2km, ada sirap, ORS (kut) dan ais-mineral yang tak pernah kurang sejuk walaupun matahari dah tegak atas kepala. Event di Hatyai ni takdelah ramai beno yang masuknya tapi tetap meriah. Diarak dari stadium ke starting point dengan iringan BrassBand lagi memang sangat awesome! Tu belum lagi tang depa bagi free carboloading session sebelum race day. Free flow nasi putih, telur dadar, sayur campur, ayam kicap, masak lemak apa ntah memang lazat dan amat best. Tak perlu nak tunjuk-tunjuk bib ke kupon bagai, macam kenduri satu kampung boleh datang makan dan makanan tu cukup jer takde siapa bising-bising.
@Pudu Sentral (credit: Erni)

@ Sadao (credit: Aiman)

sikit lagi nak sampai (credit: Azrul)


kami dah register (credit: Ruby)

nampak tak susunan trophy kat atas tu ;p

carbo-loading session :)


In terms of preparation, saya masih gagal dalam misi melengkapkan LSD 30km. The highest mileage untuk LSD selepas ENR ialah 20.5km (giler!). But i managed to maintain a 40-50km/week (note: recommended weekly mileage is 70km, teruklah  saya ini) tapi ini adalah pencapaian terbaik saya sebab sebelum-sebelum ini  weekly mileage saya dalam 20-25km sahaja ;p


gud morning *nervous!*

stretching (credit: Rustam)

@ sebelum start (Credit: Misni)

after 24km (credit: Dondang Ida)

Berkenaan larian, erm Misi Sub-6 gagal! Oh boy, selepas 8 marathon, to finish in 6 hours  it is still one hell of a job for me. errmm kalau training gaya-gaya tak cukup jer memang padanlah muka kan hehehe Oh tapi di Hatyai saya berjaya berlari 30km dalam 4jam *lompat*.  Kalau dihitung seperti mampu nak sub-6 but nahhhh, it took me 2:15 freaking hours to cover the final 12km *slap forehead*.  Dahlah final 12km tu cuaca bangat amat, maka kesannya saya dah gelap amat!

Ruby seperti biasa hehe ;p

lompat.lompat

I ended up finishing my 8th marathon in 6:14:25. PB bukan, PW pun bukan. Untuk kategori saya, trophy diberi sampai tempat ketujuh jadinya despite my snail-labi-labi-pace, sukacita diumumkan saya berjaya mendapat tempat ke-enam *wehooooo!*.  Untung ada 6 orang je dalam kategori saya maka dengan itu layaklah saya mendapat trophy ini *gelak sampai keluar air mata*. Eh tapi trophy tak dapat lagi pada saya (panjang alkisahnya) jadi sekarang tengah tunggu dengan penuh debaran kiriman khas dari TomyamLand ini sampai ;p 

tadaaa.... hehe
 
Jadi pengalaman berlari di Thailand kali ini pun memang sangat sweet gitu (sebab dapat trophy) and now i'm sooo looking forward to the next marathon in TomyamLand.  Oklah tu je dulu, trophy sampai saya post gambar ok. Till my next post, toodles.

4 comments:

ruby said...

sy pun bedeba lah nak tgk trofi kamu, he3.. congrats babe!! :)
*eh, cert kita pun blum dpt lg ek??

lina said...

bestnyer dapat trophy tu... congrats. ;p

tahun depan I pun nak gi Hatyai la... ^^

azrul adnan said...

congrats sis!! keep going!! :) dah 8th marathon! hebatnya..hehe :)

B.e.T said...

bumped into your blog !
wow! mmg inspired.. congrats for 8th marathon u...

 
design by suckmylolly.com